Google still not indexing www.portlandhikers.org

Post comments or questions about the Field Guide
Post Reply
pablo
Posts: 1442
Joined: May 28th, 2008, 10:03 pm

Google still not indexing www.portlandhikers.org

Post by pablo » March 15th, 2009, 9:00 am

Googling site:www.portlandhikers.org turns up 90 pages or so and no content from the forums with all the good stuff in them. I believe the problem is the permission settings for the 'bots' group on the user forums, perms need to be tweaked on new forums to allow read access for bots. I managed a phpbb forum a bit ago and had to do this to make content visible to Google and it worked but I've since taken the site down so I don't have the specifics but there is a thread on the phpbb forum on this topic:

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5&start=30

Looks like Yahoo search exhibits the same problem.

Here is a tutorial on permissions that mentions bots perms, looks vaguely familiar.

http://freeforum.noeclue.com/viewtopic.php?f=14&t=335

I could be wrong about all this.

--Paul
The future's uncertain and the end is always near.

User avatar
Martell
Posts: 2023
Joined: May 28th, 2008, 10:03 pm
Location: SW Portland

Re: Google still not indexing www.portlandhikers.org

Post by Martell » March 15th, 2009, 8:20 pm

I just changed the setting, thanks.

We'll see if the bots start picking it up.
-Dan
Site Tech Helper

User avatar
Martell
Posts: 2023
Joined: May 28th, 2008, 10:03 pm
Location: SW Portland

Re: Google still not indexing www.portlandhikers.org

Post by Martell » March 24th, 2009, 9:46 am

Looks like google is indexing the site now. Thanks.
-Dan
Site Tech Helper

Post Reply